В Ужгороді пройшла чергова зустріч Заступників Уповноважених Урядів України та Угорщини

Минулого тижня, 5-6 жовтня, в м. Ужгород відбулася чергова зустріч Заступників Уповноважених Урядів України та Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах з метою підготовки Протоколу ХХІV наради Уповноважених Урядів України та Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах.

Українську делегацію на зустрічі очолював начальник Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Олег Кисіль та угорську делегацію – директор Верхнє-Тисайської дирекції водних справ Угорщини Боднар Гашпар.

У ході зустрічі заступники Уповноважених та керівники робочих груп обговорили виконання  завдань, визначених на ХХІІІ нараді Уповноважених Урядів України та Угорщини, провели взаємне інформування щодо виконаних протягом звітного періоду заходів з підвищення надійності захисту населення і прикордонних територій від шкідливої дії вод, спричинених надлишком та нестачею води, здійсненні оперативного інформування Сторін про стан гідрологічної і метеорологічної ситуації в регіоні, забезпечення належної якості вод на спільних водотоках.

Угорська Сторона інформувала Українську Сторону про те, що в період 14-15 жовтня 2021 року планує виконати роботи по скошуванню захисної смуги між ПЗ 149 – ПЗ 160 на правобережній українсько-угорській прикордонній ділянці дамби р. Тиса між сс. Бадалово і Тарпа.

Також Сторони провели підготовку Протоколу ХХІV наради Уповноважених Урядів України та Угорщини, обговорили реалізацію спільних проєктів транскордонного співробітництва SAFETISZA і TiszaMonitorNet та інших актуальних питань співробітництва на прикордонних водах.

Підсумовуючи річну роботу, заступники Уповноважених Урядів відзначили ефективну діяльність експертів Сторін у всіх напрямках співробітництва та підписали відповідний протокол.

439 переглядів