Інвентаризація водних об’єктів в зоні діяльності Тячівського МУВГ

У Рахівській та Тячівській райдержадміністраціях відбулися засідання робочих груп з проведення інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності, що знаходяться на території районів.

Фахівці Тячівського міжрайонного управління водного господарства взяли участь в даних засіданнях. На яких було зазначено, що протягом найближчих трьох місяців необхідно про інвентаризувати об’єкти за трьома напрямками – водні об’єкти, лісові ресурси та об’єкти державної та комунальної власності, що знаходяться на території громад.

На засіданні рекомендували сільським, селищним, міським радам утворити робочі групи з проведення інвентаризації водних об’єктів, за участі представників Тячівського МУВГ, для допомоги в роботі.

В травні місяці поточного року фахівцями управління пророблена робота з уточнення місцезнаходження ставків Тячівського та Рахівському районів. Картографічні матеріали з запитами, щодо власників водних об’єктів були надіслані у всі об’єднані територіальні громади в зоні діяльності управління, але нажаль відповідь отримано тільки від двох ОТГ.

«На місця потрібно буде виїжджати, з’ясовувати про наявність документації, на кожний водний об’єкт,  в разі відсутності робити обміри та виготовляти відповідну документацію», – зауважили фахівці управління.

«Сама ж інвентаризація необхідна для чіткого обліку ресурсів та об’єктів, що дозволить ефективно ними управляти та забезпечить наповнення місцевих бюджетів», – констатують в райдержадміністраціях.

Тячівське МУВГ

625 переглядів