Відбувся тренінг щодо результатів по розробці зон затоплення для басейну р. Уж та зон ризику для м. Ужгород

20 вересня відбувся онлайн тренінг з експертами ТОВ Vituki Hungary (Угорщина) щодо представлення результатів по розробці зон затоплення для басейну р. Уж та зон ризику для м. Ужгород в рамках впровадження спільного українсько-словацького проєкту «Спільні заходи з попередження природних катастроф у транскордонному басейні р. Уж» (FloodUZH) Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Угорські розробники ознайомили експертів БУВР Тиси з результатами проведення моделювання зон затоплень в програмі HEC-RAS, можливостями візуалізації та симуляції змодельованих результатів, а також представили результати розрахунків ризиків затоплення поверхневими водоймами басейну р.Уж. Фахівці БУВР Тиси вказали свої зауваження до результатів гідродинамічного моделювання, передусім щодо симуляції затоплення територій дериваційним каналом м.Ужгорода. Під час зустрічі домовилися, що розробники доопрацюють нижню частину гідродинамічної моделі зон затоплень в басейні р.Уж та передадуть дані український стороні. Українські експерти проаналізують зони затоплення по басейну р.Уж, виявлять проблемні місця з помилками по геометрії і, в разі необхідності, проведуть повторні геодезичні виміри в цих місцях.

Наступну онлайн-зустріч заплановано провести на початку жовтня 2021 року.

Довідково.

У 2019 році розпочалося впровадження спільного українсько-словацького проєкту «Спільні заходи з попередження природних катастроф у транскордонному басейні р. Уж» (FloodUZH) в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт передбачає придбання і використання сучасних геопросторових даних, розробку гідродинамічних моделей і проєктування гідротехнічної споруди з метою зменшення ризиків паводків у басейні р. Уж та покращення водного режиму у періоди маловоддя в межах міста Ужгород.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc

Інформація про проєкт: https://flooduzh.buvrtysa.gov.ua/https://facebook.com/FloodUzh/,

https://twitter.com/flooduzh_

 

 

 

659 переглядів