Міжнародний день чистих берегів «Я прибрав – твоя черга 4»

З метою привернення уваги громадськості до проблем засмічення водних об’єктів та покращення їх екологічного стану, колектив Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса та підвідомчих міжрайонних управлінь долучились до екологічного івенту «Міжнародний день чистих берегів» та організували прибирання прибережних захисних смуг та русел річок Закарпаття.

Організація даної еко-акції має на меті сформувати екологічну свідомість населення та популяризацію еко-стилю життя, навчання дбайливому ставленню до довкілля та розумному використанню природних ресурсів.

Працівники БУВР Тиси та Берегівського, Виноградівського МУВГ провели  вилучення та прибирання побутових відходів у місці встановлення сміттєуловлювача в руслі річки Боржава в с. Квасово, Берегівського району. Для проведення робіт було задіяно: автокран з саморобним пристроєм «Краб», для вилучення побутового сміття з русла річки; два автосамоскиди «КАМАЗ» та «ЗІЛ», з допомогою яких було вивезено біля 60 м3 сміття; моторний човен; дрон для визначення території засмічення водотоку.

Мукачівським МУВГ було прибрано прибережні захисні смуги річки Латориця в селищі Чинадійово Мукачівського району – протяжністю біля 500 м, прибережні захисні смуги річки Латориця в місті Свалява, біля 200 м. Забезпечено роздільний збір відходів під час прибирання та в подальшому відправлено на переробку. Всього зібрано біля 3 м3 сміття.

Ужгородським МУВГ було прибрано прибережну захисну смузі р. Тур’я в районі сіл Сімер – Порошково Ужгородського району та зібрано біля 2 м³ сміття.

Тячівським МУВГ прибрано правий берег річки Тиса в смт. Великий Бичків та лівий берег р. Теребля в смт. Буштино, зібрано 2 м³ сміття.

Також у рамках проведення еко-акції провідним інженером Великодобронської дільниці (Ужгородське МУВГ) проведено інформаційно-просвітницькі заходи з влаштуванням конкурсів та нагородженням переможців серед учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в с. Ставне.

Фахівці Тячівського МУВГ провели інформаційно-просвітницькі заходи для дітей ЗОШ №3 м. Тячів, а також проведено тематичну лекцію-бесіду щодо недопущення засмічення річок в Діловецькій ЗЗСО Рахівського району.

Дані заходи направлені на навчання й виховання екологічної свідомості дітей, молоді, громадськості щодо необхідності охорони навколишнього середовища, свідомого й бережного використання водних ресурсів краю.

 

527 переглядів