В рамках World Water Monitoring Day студенти ДВНЗ «Ужгородського національного університету» відвідали БУВР Тиса

З нагоди Всесвітнього дня моніторингу вод (Word Water Monitoring Day), сьогодні, 17 вересня 2021 року з дотриманням карантинних вимог у Басейновому управлінні водних ресурсів річки Тиса відбулась зустріч з студентами II та III курсів географічного факультету ДВНЗ «Ужгородського національного університету» на чолі з професором, доктором фізико-математичних наук, завідувачем кафедри фізичної географії та раціонального природокористування Степаном Поп та кандидатом географічних наук, старшим викладачем фізичної географії та раціонального природокористування географічного факультету Василем Лета.

Заступник начальника БУВР Тиси, Едуард Осійський розпочав еколого-просвітницький захід з ознайомлення зі структурою, повноваженнями Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса та  виконанням державної  Програми моніторингу  поверхневих вод в районі річкового басейну Тиси.

Начальник лабораторії, Любов Сеник представила студентам презентацію за  темою: «Моніторинг поверхневих вод річкового басейну Тиса за європейськими стандартами», в ході якої ознайомила їх з матеріально-технічною базою, специфікою роботи лабораторії та веденням державного моніторингу вод річкового басейну Тиси відповідно до вимог Водної Рамкової Директиви ЄС та Постанови КМУ від 19.09.2018 №758 «Про затвердження Порядку здійснення державного моніторингу вод».

Захід був спрямований задля підвищення обізнаності студентської молоді про важливість проведення моніторингу поверхневих вод, як інструменту оцінки хімічного стану водних ресурсів, розробки науково обґрунтованих рекомендацій для прийняття управлінських рішень для збереження водних ресурсів Закарпаття для майбутніх поколінь.

Також було наголошено студентам про визначення екологічного стану/потенціалу та хімічного станів масивів поверхневих вод, екологічні нормативи якості (ЕНЯ) забруднюючих пріоритетних речовин. Студенти мали можливість наочно побачити визначення окремих фізико-хімічних показників якості  вод.

На завершення еколого-просвітницького заходу, начальник Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса, Олег Кисіль вручив Подяку Державного агентства водних ресурсів України начальнику лабораторії моніторингу вод Любові Сеник за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у розвиток галузі водного господарства України.

Лабораторія моніторингу вод

723 переглядів