1 січня 2013 року виповнилось 40 років з моменту заснування Виноградівського міжрайонного управління водного господарства


Саме 1 січня 1973 року наказом Міністерства меліорації і водного господарства УРСР №611 від 14 грудня 1972 року  було створено Виноградівське управління осушних систем і протипаводкових споруд. На той момент до зони обслуговування управління входило 6 адміністративних районів Закарпатської області: Виноградівський, Іршавський, Хустський, Тячівський, Міжгірський та Рахівський райони. І тільки у 1994 році, у зв’язку з організацією Берегівського управління, Іршавський район перейшов у зону обслуговування Берегівського управління, а у 1993 році, у зв’язку з організацією Тячівського управління, під його юрисдикцію відійшли Тячівський та Рахівський райони. Відповідно, у зоні обслуговування Виноградівського МУВГ залишилось 3 райони: Виноградівський, Хустський та Міжгірський.

На сьогодні Виноградівське МУВГ – потужна водогосподарська організація з  досвідченим  колективом, оновленою виробничою базою. Штат управління нараховує більше 150 працівників, причому 49 чоловік – це молоді спеціалісти, більшість з яких мають повну вищу освіту. Це свідчить про важливість та перспективність водогосподарської галузі у Закарпатті.

Найближчим часом заплановано проведення цілого ряду заходів, урочистостей з нагоди 40-ї річниці  створення управління. Очікується участь у  їх проведенні обласного керівництва, представників органів місцевого самоврядування, колег з міжрайонних управлінь водного господарства, ветеранів Виноградівського  МУВГ, що не один рік свого життя віддали важливій справі захисту населених пунктів регіону від шкідливої дії паводків та повеней, збудували не один кілометр берегоукріплень та  захисних дамб.

Виноградівське  МУВГ

 

483 переглядів