Проведення ремонтних робіт на насосних станціях Ужгородського МУВГ

З метою забезпечення безперебійного відкачування внутрішнього паводкового стоку, захисту сільгоспугідь та населених пунктів зони діяльності Ужгородського МУВГ від шкідливої дії паводкових вод під час проходження сезонних паводків в осінньо-зимовий період, відповідно до плану виконання ремонтно-доглядових робіт по Ужгородському МУВГ протягом липня-серпня 2021 року тривали ремонтні роботи на насосних станціях НС №13Б та НС №21Б Берегівської меліоративної системи та очищення скидного меліоративного каналу МК-3 «Авангард» в с.Соловка Ужгородського району.

Під час проведення перевірки насосно-силогового обладнання та запірної арматури на насосній станції НС №13Б  (с.Есень), працівниками «Дільниці насосних станцій та профілактично-налагоджувальної групи» Ужгородського МУВГ було виявлено тріщину у трубопроводі біля зворотнього затвору, яка утворилась за рахунок осадки з перекосом їх фундаментів (тривала експлуатація). Спеціалістами дільниці було прийнято рішення замінити затвор та заварити трубопровід з врахуванням існуючого перекосу.

Протягом липня-серпня 2021 року працівниками дільниці насосних станцій здійснено: заміну кранів на фільтрах тонкої очистки; підключення системи технічної води до агрегатів; встановлення шаф керування насосів технічної води; прокладання кабелів до центральної шафи з вхідними автоматами.

Для забезпечення виконання водогосподарських заходів насосна станція повинна працювати в комплексі з гідротехнічним спорудами та каналами як цілісна міжгосподарська мережа. Враховуючи це, працівники Великодобронської експлуатаційної дільниці продовжували культуртехнічні та земляні роботи з очищення відвідного міжгосподарського каналу МК-3 «Авангард», який підводить воду до НС21.

Ужгородське МУВГ

533 переглядів