Інформація про водогосподарську ситуацію в басейні р.Тиса на 01 вересня 2021 року

У період з 25 серпня по 01 вересня по області утримувалась хмарна погода. У першій половині тижня спостерігались дощі малої інтенсивності 1-8 мм, у другій половині – значні до 18 мм, місцями – до 30 мм, на при кінці тижня (31.08-01.09) – до 40), відмічались грози.

На річках відмічались підвищення рівнів води на 0,3-0,9м, в межах корінних берегів.

Гідрологічна ситуація контрольована.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 19.09.2018 №758 «Про затвердження Порядку здійснення державного моніторингу вод», наказу Державного агентства водних ресурсів України від 31.03.2021 № 233 «Про впровадження Порядку здійснення державного моніторингу вод» фахівцями лабораторії моніторингу вод БУВР Тиси з дотриманням нормативних вимог щомісячно здійснюється моніторинг поверхневих вод у басейні річки Тиси та транспортується до вимірювальної лабораторії моніторингу вод та ґрунтів Дністровського БУВР на виконання вимірювань забруднюючих речовин, затверджених наказом Мінприроди від 06.02.2017 № 45 «Про затвердження Переліку забруднюючих речовин для визначення хімічного стану масивів поверхневих і підземних вод та екологічного потенціалу штучного або істотно зміненого масиву поверхневих вод».

Фахівці лабораторії моніторингу вод БУВР Тиси проводять інструментально-лабораторні вимірювання хімічних та фізико-хімічних показників якості поверхневих вод.

Всі результати вимірювань хімічних та фізико-хімічних показників оприлюднюються в системі «Моніторингу та екологічної оцінки водних ресурсів України» на сайті Держводагентства України (http://monitoring.davr.gov.ua/).

Режим діяльності – експлуатаційний: контроль за станом водних об’єктів, гідротехнічних споруд, обстановкою на підвідомчих потенційно-небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях контролюється підрозділами  БУВР Тиси.

На протязі тижня насосні станції осушної системи не працювали. З початку 2021 року перекачано 112,48 млн. м3 внутрішнього паводкового стоку.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працювали відповідно до Правил експлуатації та Режимів роботи. На протязі тижня були відкрити водовипуски
1-2 водосховищ на 2,0 -5,0м³/с.

Ступені протипаводкового захисту не вводились.

 

Відділ техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

532 переглядів