Інформація про водогосподарську ситуацію в басейні р.Тиса на 25 серпня 2021 року

У період з 18 по 25 серпня по області утримувалась мінлива хмарність. У першій половині тижня суттєвих опадів не спостерігалось. 23 та 24 серпня спостерігались дощі (1-14 мм), подекуди  значні (15-25 мм), відмічались грози.

У зв’язку з опадами на річках області відбувались невеликі підвищення рівнів води на 10-45 см, в нижніх течіях річки Боржава до 1,1 м.

Гідрологічна ситуація контрольована.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 19.09.2018 №758 «Про затвердження Порядку здійснення державного моніторингу вод», наказу Державного агентства водних ресурсів України від 31.03.2021 № 233 «Про впровадження Порядку здійснення державного моніторингу вод» фахівцями лабораторії моніторингу вод БУВР Тиси з дотриманням нормативних вимог щомісячно здійснюється моніторинг поверхневих вод у басейні річки Тиси та транспортується до вимірювальної лабораторії моніторингу вод та ґрунтів Дністровського БУВР на виконання вимірювань забруднюючих речовин, затверджених наказом Мінприроди від 06.02.2017 № 45 «Про затвердження Переліку забруднюючих речовин для визначення хімічного стану масивів поверхневих і підземних вод та екологічного потенціалу штучного або істотно зміненого масиву поверхневих вод».

Фахівці лабораторії моніторингу вод БУВР Тиси проводять інструментально-лабораторні вимірювання хімічних та фізико-хімічних показників якості поверхневих вод.

Всі результати вимірювань хімічних та фізико-хімічних показників оприлюднюються в системі «Моніторингу та екологічної оцінки водних ресурсів України» на сайті Держводагентства України (http://monitoring.davr.gov.ua/).

Режим діяльності – експлуатаційний: контроль за станом водних об’єктів, гідротехнічних споруд, обстановкою на підвідомчих потенційно-небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях контролюється підрозділами  БУВР Тиси.

На протязі тижня насосні станції осушної системи не працювали. З початку 2021 року перекачано 112,48 млн. м3 внутрішнього паводкового стоку.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працювали відповідно до Правил експлуатації та Режимів роботи. На протязі тижня був відкритий водовипуск одного водосховища на 2,0 м³/с.

Відділ техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

324 переглядів