Тривають роботи з рекострукції лівобережної дамби р.Тиса в рамках впровадження проєкту SAFETISZA

Реконструкція лівобережної дамби р.Тиса на ділянці с.Теково – с.Гетеня з метою  забезпечення надійного захисту від паводків для спільної українсько-угорської Батарської системи є найбільшим інфраструктурним об’єктом в рамках реалізації    спільного українсько-угорського проєкту  «Зміцнення тарнскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» (SAFETISZA).

Проєкт впроваджується з осені 2019 року і станом на серпень 2021 року завершено заплановані будівельні роботи з реконструкції захисної дамби р.Тиса на ділянці с.Теково – с.Гетеня протяжністю 9,56 км у частині нарощення тіла дамби. Також, будівельники підрядної організації ПрАТ «Виноградівська ПМК №78» виконали реконструкцію берегоукріплення на двох ділянках загальною довжиною 492 м. поблизу сіл Гетеня та Теково, і здійснили влаштування 6 переїздів через дамбу в районі сіл с.Гетеня і Чорнотисово.

З початку цього року були виконані роботи з влаштування експлуатаційної дороги і сигнальних стовпчиків по гребеню дамби довжиною 8 км. Попереду ще завершення облаштування експлуатаційної дороги та доглядові роботи на сухому укосі захисної дамби. Також, через наслідки червневого паводку минулого року берег р.Тиса пошкоджено сильним розмивом, тому на цій ділянці заплановано провести додаткові роботи з влаштування берегоукріплення.

 

Довідка.

Проєкт SAFETISZA нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc).

Більше про проєкт: http://safetisza.buvrtysa.gov.ua.

 

 

 

451 переглядів