Проходження паводку на Рахівщині – підтоплено 142 дворогосподарств

Під час інтенсивних короткочасних злив 20 липня у Рахівському районі в смт.Великий Бичків сформувався значний місцевий та схиловий стік, через захаращення русел місцевих потічків та водовідвідних канав відбулося швидкоплинне підвищення рівнів води, що призвело до підтоплення дворогосподарств, житлових будинків та автомобільних доріг.

В смт.В.Бичків 7 комісій проводили обстеження наслідків надзвичайної ситуації, від Тячівського МУВГ участь взяли провідний гідролог відділу ВВО та ТЕБ – Ярінко О.В. та начальник Рахівської дільниці Немеш Т.В.

За підсумками комісійних обстежень було зафіксовано:

  • в м. Рахів підтоплено 2 дворогосподарства;
  • в смт В. Бичків підтоплено 138 дворогосподарств, 10 підвалів житлових будинків, 1 підвальне приміщення ЗОШ № 3, замулено 3 мостові переходи та 1 мостовий перехід на автошляху також 2 колодязя.
  • в с.Верхнє Водяне, підтоплено 2 дворогосподарства.

На ліквідації наслідків від Тячівського МУВГ 20.07.21 року виконував роботи 1 трактор МТЗ та 1 самоскид КРАЗ, 21.07.21 року – трактор МТЗ                (по вул. Лисенка).

Також слід зазначити та звернути увагу органів місцевого самоврядування, що однією з основних причин виникнення підтоплення є улаштування мешканцями громади трубчастих переїздів до своїх дворогосподарств через потічки та кювети із труб діаметр яких не забезпечує швидкий пропуск дощових вод, що і спричиняє підтоплення (даний факт засвідчено на фотографіях). За можливості потрібно там де є необхідність провести заміну труб на труби з більшим діаметром.

Тячівське МУВГ

544 переглядів