Партнери обговорили актуальні питання реалізації проєкту SAFETISZA

Минулого тижня відбулася чергова українсько-угорська Робоча зустріч експертів в рамках впровадження проєкту «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» SAFETISZA.

У Робочій зустрічі взяли участь представник угорської партнерської організації, координатор проєкту, керівник Сотмарської територіальної дільниці водного господарства з Угорщини Луідорт Антал, менеджер проєкту, начальник відділу міжнародного співробітництва та міжнародних проєктів БУВР Тиси Марина Скраль, українські та угорські експерти проєкту.

Учасники зустрічі обговорили хід реалізації проєкту в обох країнах, обмінялися інформацією щодо виконання запланованих інфраструктурних заходів. Зокрема, на українській території завершуються роботи з реконструкції лівобережної дамби річки Тиса на ділянці між селами Теково та Гетиня і тривають підготовчі роботи до будівництва Протипаводкового центру у с.Тисобекень. На угорській території проєкту тривають будівельні роботи з реконструкції водогосподарських об’єктів спільної Батарської меліоративної системи і завершено роботи з будівництва мікрохвильової системи зв’язку Центру з протипаводкового захисту в с.Шонкад.

Актуальними для обох партнерських організацій є питання підготовки звітів щодо другого року впровадження проєкту для аудиторської перевірки витрат та подання на розгляд Спільного технічного секретаріату через електронну систему звітування Interreg+. Також експерти обговорили проведення спільних комунікаційних заходів в умовах  пандемічної ситуації і публікацію інформаційних матеріалів.

 

Довідка.

Проєкт SAFETISZA нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом.

Більше про проєкт: https://safetisza.buvrtysa.gov.ua/,  https://www.facebook.com/Safetisza/https://twitter.com/safetisza.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

 

 

 

 

754 переглядів