Розпочаті роботи по ліквідації зсуву лівого берега на р.Лазещина в смт.Ясіня

Як ми вже повідомляли, у другій половині дня 10 липня під час інтенсивних короткочасних злив у Рахівському районі сформувався значний місцевий та схиловий стік, через захаращення русел місцевих потічків та водовідвідних канав відбулося швидкоплинне підвищення рівнів води, що призвело до підтоплення дворогосподарств, житлових будинків та автомобільних доріг.

Відповідно до доручення голови Закарпатської ОДА, Тячівським міжрайонним управлінням водного господарства, завершені роботи по ліквідації наслідків негоди та недопущенню розмиву, дороги місцевого значення, в смт Ясіня по вул..Возєднання (в районі 66 будинку) на річці Лопушанка. Виконані  роботи по регулюванню русла річки Лопушанка, екскаватором Doosan.

Сьогодні, 15 липня розпочаті роботи по ліквідації зсуву лівого берега 120м. на р.Лазещина в смт.Ясіня по вул.Грушевського, в районі 70-76 будинків. На даний час виконані роботи по довжині 60м.

Виконання робіт припинить процес руйнації лівого берега та захистить дорогу місцевого значення, а також збільшить пропускну спроможність річки. Слід зазначити, що дані роботи є першочерговими та невідкладними, однак щоб вирішити питання по захисту населеного пункту від повеней потрібно розробити проектно-кошторисну документацію та застосовувати інші більш надійні технології укріплення берегів гірських річок.

Тячівське МУВГ

625 переглядів