Робоча поїздка по гідротехнічним об’єктам Батарської меліоративної системи

Згідно плану заходів проєкту SAFETISZA «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур», 12-13 липня відбулася спільна робоча поїздка з метою огляду гідротехнічних споруд Батарської меліоративної системи.

У спільному огляді взяли участь представники партнерських організацій – Берегівської райдержадміністрації, угорського партнера проєкту Верхнє-Тисайської Дирекції водного господарства, Виноградівського міжрайонного управління водного господарства, громадської організації «ЕКОСФЕРА».

Основним обєктом огляду став найбільший і найважливіший інфраструктурний  елемент проєкту  SAFETISZA – лівобережна дамба р.Тиси на ділянці Теково-Гетеня протяжністю 9,5 км. Наразі виконавчі роботи з реконструкції наближаються до свого завершення і учасники поїздки мали змогу оглянути реконструйовану частину дамби, берегоукріплення та переїзди.

Також, під час поїздки партнери оглянули гідротехнічні споруди системи протипаводкового захисту Батарської меліоративної системи, які знаходяться на українській території проєкту, зокрема шандорні конструкції в с. Тисобикень, розподільчий шлюз в с.Дюла, автоматизовану станцію системи «АІВС» Тиса та інші. Учасники заходу оглянули місце влаштування запланованого протипаводкового центру в с.Тисобикень.

Як зазначив голова Берегівської райдержадміністрації Ігор Вантюх: «Бачимо з останніх подій, що протипаводкові заходи та розчищення русел річок є нагальною проблемою. Програма HUSKROUA спрямована на транскордонну співпрацю заради досягнення спільної мети у різних сферах. Наразі проєкт SAFETISZA займається саме розробленням заходів із запобігання паводків у межиріччі річок Тиса і Тур».

 

Довідка.

Проєкт SAFETISZA нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом.

Більше про проєкт: https://safetisza.buvrtysa.gov.ua/,  https://www.facebook.com/Safetisza/https://twitter.com/safetisza.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

 

 

 

505 переглядів