Контроль якості поверхневих вод району річкового басейну Тиси в літній період

Лабораторія моніторингу вод БУВР Тиси здійснює діагностичний моніторинг поверхневих вод річкового басейну Тиси згідно наказу Державного агентства водних ресурсів України від 31.03.2021 № 233 «Про впровадження Порядку здійснення державного моніторингу вод».

У зв’язку з високими середньодобовими температурами повітря в Закарпатській області, з метою попередження небажаних процесів замору риби в міжгосподарських меліоративних каналах та водосховищах, лабораторією БУВР Тиси проводився контроль якості води на вміст розчиненого кисню. Станом на 30 червня 2021 року замору риби у магістральних меліоративних каналах не зафіксовано.

Протягом червня середній вміст розчиненого кисню у масивах поверхневих вод (водосховищах та каналах) знаходився в межах нормативних значень:

– канал Верке, м. Берегове  – 6,01 мгО2/дм3;

– канал Високобережний, с. Чомонин – 4,42 мгО2/дм3;

– канал Чаронда-Тиса, ст. Есень – 6,49 мгО2/дм3;

– канал Чаронда- Латориця, с.Червоне – 6,87 мгО2/дм3;

– водосховище Роман- Потік, с. Горбок – 8,62 мгО2/дм3;

– водосховище Мочила, с. Пістрялово – 8,57 мгО2/дм3;

– водосховище Форнош, с. Форнош – 8,80 мгО2/дм3;

– водосховище Бабічка, с. Залужжя – 7,78 мгО2/дм3;

Результати вимірювань хімічних та фізико-хімічних показників, пріоритетних забруднюючих речовин проб поверхневих вод оприлюднюються в онлайн-системі «Моніторингу та екологічної оцінки водних ресурсів України» Держводагентства України (http://monitoring.davr.gov.ua/).

415 переглядів