Відзначення Міжнародного Дня Дунаю

29 червня – День Дунаю (DanubeDay)

 

Вже вісімнадцять років поспіль,

Що літа славимо Дунай

Яка «рікою Дружби» зветься

Притоками об’єднує весь європейський край.

 

Дунай – це джерело води,

В легендах, він тече посеред раю.

А ще його оспівують в піснях

Як найпрекраснішу перлину краю.

 

А Тиса – це сестра Дунаю

Чудова наша швидкоплинна

Бере початок високо в горах.

Минає довгий, і звивистий шлях.

 

Через усе чарівне Закарпаття,

Сонячний і гарний край.

Куди не глянь кругом краса природи,

Це на землі маленький рай.

 

Нехай народів спільне свято,

Ресурси водні береже.

Ріка – життя, ріка-це відпочинок,

Вода у ній важливіша за все.

 

Хай Водна галузь і надалі процвітає

Вчить інших, чисту воду берегти.

Святкуймо разом День Дунаю

Хай гарний настрій буде з нами назавжди!

Автор: О. Деяк – Тячівське МУВГ

 

Щорічно, 29 червня в 14 країнах Європи, басейну річки Дунай,  відзначається Міжнародний День Дунаю.

З цієї нагоди, з метою здійснення комплексу заходів, щодо очищення сміттєвих заторів на р. Боржава та підвищення рівня екологічної свідомості населення та дбайливого ставлення до водних ресурсів в прибережній захисній смузі р. Боржава в селі Квасово Берегівського району було проведено День Дунаю.

Працівниками Берегівського МУВГ, спільно з працівниками інших управлінь та представниками органів державної влади, місцевого самоврядування, взяли участь у розчистці сміттєвих заторів на р. Боржава поблизу с. Квасово від побутовогого сміття та ПЕТ пляшок.

Для виконання очисних робіт, русло р. Боржава було перегороджено металевою сіткою, для затримки побутового сміття, що пливе вниз по течії та з допомогою автокрану і саморобного пристрою «Краб», побутове сміття підіймалося з русла річки Боржава на берег, де відразу проводилось його сортування та пакування в мішки, з подальшим його вивезенням для переробки та утилізації.

Джерело інформації: Карпатський Об’єктив

Також в рамках відзначення Міжнародний День Дунаю, начальник Берегівського МУВГ, Скраль Петро та начальник Іршавської  експлуатаційної дільниці, Турянин Василь провели екологічні просвітницькі заходи  щодо збереження та охорони водних ресурсів з дітками дитячого садочку с. Нижнє Болотне Хустського району.

Працівниками Ужгородського МУВГ також проведено еколого-просвітницькі заходи у закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів в с. Ставне Ужгородського району, де у цікавій формі з презентацією розповідали дітям про ріку Дунай, про його ліву притоку р. Тису та річку Уж, що належить до її басейну, а також провели конкурс дитячого малюнку “Я люблю свою річку!”.

 

597 переглядів