Спеціалісти БУВР Тиси навчалися роботі з гідродинамічною моделлю

10 червня 2021 року відбулось навчання-тренінг з моделювання зон затоплення, в рамках проєкту впровадження спільного українсько-словацького проєкту «Спільні заходи з попередження природних катастроф у транскордонному басейні р. Уж» (FloodUZH) Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

У навчанні взяли участь фахівці відділу експлуатації автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи “Тиса”(АІВС-Тиса) та геоінформаційних систем (ГІС).

Метою тренінгу було ознайомити експертів з:

  • принципами проведення моделювання зон затоплень в програмі HEC-RAS;
  • внесенням вхідних параметрів та даних, необхідних для побудови моделі на відповідну ділянку;
  • проведенням різного роду операцій з вихідними даними;
  • можливостями візуалізації та симуляції змодельованих результатів.

Навчання пройшло в рамках виконання договору між підрядною організацією ПАТ «БАНКОМЗВ’ЯЗОК» і БУВР Тиса.

Ці практичні навички фахівці БУВР Тиси зможуть використати при роботі з гідродинамічною моделлю зон затоплень в басейні річки Уж.

Довідково.

У 2019 році розпочалося впровадження спільного українсько-словацького проєкту «Спільні заходи з попередження природних катастроф у транскордонному басейні р. Уж» (FloodUZH) в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт передбачає придбання і використання сучасних геопросторових даних, розробку гідродинамічних моделей і проєктування гідротехнічної споруди з метою зменшення ризиків паводків у басейні р. Уж та покращення водного режиму у періоди маловоддя в межах міста Ужгород.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc

Інформація про проєкт: https://flooduzh.buvrtysa.gov.ua/https://facebook.com/FloodUzh/,

https://twitter.com/flooduzh_

 

 

 

445 переглядів