Співпраця міжрайонних управлінь з органами державної влади та місцевого самоврядування

17 грудня відбулась нарада постійно діючої комісії з питань ТЕБ і НС при Виноградівській РДА. Головував на засіданні перший заступник голови Виноградівської РДА Якоб В.І.Від управління участь у нараді брав заступник начальника Керечан Д.М.Він доповів присутнім про хід підготовки управління до пропуску можливих паводків та льодоходу, про шляхи взаємодії між  різними організаціями, органами місцевого самоврядування у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.

18 грудня в приміщенні малого залу Виноградівської Районної Державної адміністрації відбулась чергова нарада постійно діючої комісії з питань землеустрою, контролю за дотриманням вимог чинного законодавства у сфері земельних відносин.

Роботу комісії очолила заступник голови Виноградівської РДА Данич Є.В., а до її складу увійшли представники Державної податкової інспекції, міськрайонного відділу Держкомзему у м.Виноградів та Виноградівському районі та ряд інших.

На засіданні було розглянуто цілий ряд актуальних  питань: питання реформування земельних відносин в Україні в цілому та у Виноградівському районі зокрема,зміни у Земельному Кодексі, проблеми формування Державного земельного кадастру, моніторингу за станом та якістю земель.

Представники ДПІ ознайомили присутніх зі станом сплати землекористувачами орендної плати за землю, висвітлено основні проблемні моменти оподаткування.

Представником Виноградівського МУВГ було піднято питання оформлення належної документації та сплати податків за користування водними об’єктами – ставками, що знаходяться в оренді або можуть бути надані в користування юридичним та фізичним особам району, проведення перевірок дотримання суб’єктами господарювання вимог чинного природо-та водоохоронного законодавства. А також наголошено на важливості заключення з потенційними орендарями земель водного фонду відповідних договорів оренди.  Наголошено, що при наявності більше 50 водних об’єктів на території Виноградівщини, лише десята частина має відповідну проектно-кошторисну документацію, оформлені дозволи на спец водокористування. З огляду на обмежені можливості  щодо здійснення контрольних функцій з боку працівників водного господарства запропоновано ширше залучати до проведення перевірок працівників контролюючих інстанцій, зокрема  територіального відділу МНС, представників місцевих органів самоврядування, Державної податкової інспекції тощо.

Виноградівське МУВГ

 

719 переглядів