Відбулась онлайн зустріч Робочої групи технічних експертів з протипаводкового захисту Українсько-словацької комісії з питань прикордонних вод

На виконання рішень протоколу XVІІ Української-Словацької Комісії з питань прикордонних вод (24-27 червня 2019 року, м.Вилкове, Україна) 27 травня 2021 року відбулась онлайн зустріч Робочої групи технічних експертів з протипаводкового захисту Українсько-Словацької комісії з питань прикордонних вод. 

Під час онлайн зустрічі Сторони інформували одна одну про паводкову ситуацію, яка склалася на прикордонних водотоках за період з квітня 2019 року по квітень 2021 р. Українська сторона інформувала про наслідки проходження високих паводків у травні 2019 та червні 2020 років, Словацька Сторона, в свою чергу, інформувала про проходження нещодавно високого паводку в Кошицькому краї.

Звернули увагу Сторони і на технічний стан водогосподарських споруд на прикордонних ділянках водотоків і домовились здійснити спільний огляд технічного стану водогосподарських об’єктів з обох сторін, як тільки буде знято карантинні обмеження в обох країнах.

Також експерти інформували про стан впровадження спільного проєкту FloodUZH, який реалізовується в басейні р.Уж. Зокрема, щодо досягнутого прогресу на перший рік впровадження, підготовки звіту.  Словацька сторона інформувала, що в травні підписано договір і розпочато роботу з гідродинамічного моделювання паводкової ситуації на словацькій території проєкту. Також експерти уточнили, які додаткові дані необхідні для моделювання і домовились про обмін найближчим часом.

За результатами зустрічі Робочої групи технічних експертів з протипаводкового захисту був підготовлений відповідний протокол, який буде підписано на найближчій зустрічі.

413 переглядів