Проведення заходу до Всесвітнього Дня охорони праці

Девіз Дня охорони праці -2021: «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР (безпека і здоров’я на роботі) Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006, щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, в Україні відзначається День охорони праці.

Його мета – привернення уваги суспільства, суб’єктів господарювання та громадських організацій до стану безпеки й умов праці в галузях, на підприємствах, у виробничих підрозділах і на робочих місцях, сприяння своєчасному виявленню та усуненню порушень норм і правил, причин нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві.

Протягом тижня в Мукачівському МУВГ проводився тиждень охорони праці. 28 квітня 2021 року в актовому залі управління провідним інженером з охорони праці Шпряха Г.Т. було проведено круглий стіл, присвячений Всесвітньому дню охорони праці та тематичну вікторину на тему «Правила та знаки пожежної безпеки, долікарська допомога при опіках на виробництві» за участі двох команд працівників управління.

Тематична вікторина розроблена з метою закріплення знань у працівників правил пожежної безпеки, виховання моральних якостей: почуття відповідальності за власне життя та життя колег, рятування свого життя та надання першої невідкладної допомоги іншим.

Також під час проведення заходу було заслухано звіт інженера з охорони праці, пожежної безпеки та безпеки дорожнього руху за 2020 рік.

У Виноградівському МУВГ проведена провідним інженером з охорони праці – Чабрун О.П.  лекція для ІТР  присвячена Дню охорони праці в Україні. Також проведено обговорення щодо важливості застосування нових форм організації праці, зокрема переходу на дистанційну роботу під час карантину і пов’язаним з цими змінами розширенням можливостей для працівників, а також про виникнення потенційних ризиків щодо БЗР, зокрема психосоціальних ризиків та ризиків насильства.

З метою підвищення  ефективності роботи щодо попередження нещасних випадків, аварій і  пожеж в Тячівському МУВГ, провідний інженер з охорони праці Козичко В.В. провів лекцію з працівниками управління. Також фахівці управління провели лекції в школах Тячівського та Рахівського районах на тему «Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі» де дітки активно дискутували та розповідали що таке робота та безпека, в їх баченні.

У Берегівському та Ужгородському МУВГ – провели інформаційну та роз’яснювальну лекцію серед працівників управління щодо їх доступу до правового захисту у разі настання випадків порушення законодавства з питань охорони праці, організували та провели чергове навчання та перевірку знань з питань охорони праці всіх інженерно-технічних працівників та робітників виробничих підрозділів.

 

558 переглядів