Розпочато ремонтні роботи на насосній станції Берегівської меліоративної системи в с. Соловка Ужгородського району

У вересні 2020 року Ужгородському міжрайонному управлінню водного господарства були виділені кошти з державного бюджету України у розмірі 1529,4 тис. грн. Дані кошти було направлено на закупку матеріалів для поточного ремонту насосної станції НС-21 Берегівської меліоративної системи та закупку паливно-мастильних матеріалів для очищення відвідного меліоративного каналу МК-3 «Авангард» в с. Соловка, Ужгородського району.

Насосна станція була збудована та здана в експлуатацію у 1986 році. За принципом роботи дана станція є осушувально-зволожувальною, тобто вона здатна як відкачувати надлишкову воду під час повені та паводків з каналів до річки Тиса, так і подавати воду з річки Тиса до каналів у засушливі періоди. Сама насосна станція розташована на кордоні з Берегівським районом та Угорщиною.

Зважаючи на тривалу експлуатацію, будівля самої станції, територія і електрообладнання потребують проведення поточного ремонту та часткового оновлення. Закупивши матеріали на проведення даних робіт, у квітні 2021 року працівниками «Дільниці насосних станцій та профілактично-налагоджувальної групи» Ужгородського МУВГ проведено роботи із оновлення та заміни освітлення в будівлі насосної станції та на її території, розпочато роботи з захисту від пошкоджень електрообладнання. В подальшому планується виконати роботи з ремонту самої будівлі НС-21, впорядкування території, а також провести ремонт та заміну насосно-силового обладнання.

Для забезпечення виконання водогосподарських заходів насосна станція повинна працювати в комплексі з гідротехнічним спорудами та каналами як цілісна міжгосподарська мережа. Враховуючи це, працівниками Великодобронської експлуатаційної дільниці розпочато культуртехнічні та земляні роботи з очищення відвідного міжгосподарського каналу МК-3 «Авангард», який підводить воду до НС-21.

Всі вищевказані роботи продовжуватимуться й надалі та виконуються власними силами Ужгородського МУВГ.

Ужгородське МУВГ

621 переглядів