Сміття на березі річки – це біль, кожного з нас. Не будь те байдужими до засмічення річок

Мальовниче село Нересниця на Тячівщині. Більша частина села розкинулась у прирічковій долині річки Тересви та у вузькій долині вздовж нижньої течії річки Лужанки. На території села Нересниця зливаються дві річки: Тересва і Лужанка. Колись саме тут, в місці злиття двох річок, відбувався масовий нерест риби, тому за переказами село й дістало назву від слова «нерест» — Нересниця.

Але на жаль, перекази залишаються гарною легендою з минулого, тому що весь непотріб, все побутове сміття місцеві мешканці звозять до річки. Як результат: не має ні масового нересту, ні риби, залишилось одне сміття (!) Як не прикро, але засмічують річки самі ж мешканці села Нересниця.

Для охорони поверхневих водних об’єктів від забруднення і засмічення та збереження їх водності вздовж річок, та інших водойм в межах водоохоронних зон виділяються земельні ділянки під прибережні захисні смуги, де забороняється влаштування звалищ сміття, гноєсховищ, накопичувачів рідких і твердих відходів.

Місцеве населення не зважає на законодавство, йому байдуже в що перетворились річки Тересва та Лужанка. А місцеві органи влади мовчки спостерігають. Сміття на березі річки – це біль, кожного з нас. Не будь те байдужими до засмічення річок.

 

Тячівське МУВГ

841 переглядів