Робоча зустріч з угорськими експертами проєкту SAFETISZA

У вівторок, 13 квітня, в он-лайн режимі відбулася українсько-угорська Робоча зустріч експертів в рамках впровадження проєкту «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» SAFETISZA.

У зустрічі взяли участь менеджер проєкту, начальник відділу міжнародного співробітництва та міжнародних проєктів Марина Скраль, представник угорської партнерської організації, координатор проєкту, керівник Сотмарської територіальної  дільниці водного господарства з Угорщини Луідорт Антал та експерти проєкту.

У ході зустрічі учасники обмінялися інформацією щодо прогресу у реалізації заходів проєкту. На українській території виконано значний обсяг робіт з реконструкції лівобережної дамби річки Тиса на ділянці між селами Теково та Гетиня, триває підготовка до будівництва Протипаводкового центру у с.Тисобекень, закуплено сучасне лабораторне обладнання для вимірювання щільності грунтів, проводяться еколого-освітні заняття зі школярами.

Угорський партнер інформував головного партнера про проведення робіт з проєктування реконструкції водогосподарських об’єктів, а також укладання договору на виконання будівельних робіт на угорській території проєкту. Координатор проєкту інформував, що на початку року виконано роботи з будівництва мікрохвильової системи зв’язку Центру з протипаводкового захисту в с.Шонкад та введено її в експлуатацію.

Під час зустрічі партнери обговорили актуальні питання подання звітів щодо першого року впровадження проєкту для аудиторської перевірки витрат та подання на розгляд Спільного технічного секретаріату через електронну систему Interreg+, наразі цей процес знаходиться на стадії підготовки звіту на рівні Проєкту. Також експерти обговорили планування поточної діяльності проєкту з врахуванням обмежень в умовах пандемії, що призводить до відтермінування проведення спільних заходів, необхідні коригування планів, тощо.

Довідка.

Проєкт SAFETISZA нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом.

Більше про проєкт: https://safetisza.buvrtysa.gov.ua/,  https://www.facebook.com/Safetisza/https://twitter.com/safetisza.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

 

 

 

606 переглядів