Виконання експлуатаційно-доглядових робіт Виноградівським МУВГ протягом 1 кварталу 2021 року

Перший квартал 2021 року видався не легким для водогосподарників Закарпаття, адже внаслідок сніготанення та інтенсивних опадів в січні, лютому неодноразово спостерігались підвищення рівнів води на основних водотоках області. Працівники Виноградівського МУВГ постійно моніторили гідрологічну ситуацію на річках та каналах, водогосподарських системах, приймали фахові та оперативні управлінські рішення щодо локальної ситуації на водотоці й спільно з територіальними громадами брали активну участь в безаварійному пропуску паводкових вод.

Паводок 11-14 лютого 2021року на каналі  «Новий Батар»

Після проходження паводку, інженерно-технічними працівниками Виноградівського МУВГ оперативно проведено детальне обстеженню гідротехнічних споруд, водозахисних дамб, берегоукріплень, шлюзів-регуляторів, водовипусків щодо виявлення можливих пошкоджень та утворення сміттєвих наносів (заторів) в руслах річок.

Обстеження річок Тиса, Боржава та каналу «Старий Батар»

Зокрема, оглядачами гідротехнічних об’єктів Батарської дільниці Виноградівського міжрайонного управління водних ресурсів було оперативно проведено профілактичні заходів з експлуатації гідротехнічних споруд: шлюзів-регуляторів, водовипусків на меліоративних каналах Батарської системи.

З метою належного утримання і надійного функціонування міжгосподарських водогосподарських об’єктів в зоні діяльності Виноградівського МУВГ за перший квартал 2021 року, було виконано роботи пов’язані з покращенням технічного стану та приведенням в належний естетичний вигляд гідротехнічних споруд. Основна увага була приділена вирубці деревної та чагарникової рослинності на  відкосах водозахисних дамб, зокрема здійснено:

  • вирубку чагарнику – 52 га. , з яких 30,6 га. механічним способом;
  • розпочато ремонт та побілку гідротехнічних споруд ;
  • установку та ремонт пікетних стовпчиків;
  • очищення споруд від рослинності, водоростей та побутового сміття.

Експлуатаційні доглядові роботи

Варто також відмітити, що працівники  Виноградівського МУВГя постійно й активно беруть участь у роботах з  впорядкування та благоустрою прибережних ділянок річки Тиса, Боржава  та основних водотоків в зоні діяльності.

Прибирання в прибережних смугах водотоків

 

Виноградівське МУВГ

669 переглядів