Українськими та румунськими спеціалістами проведено спільний відбір проб води з р. Тиса

На підставі «Регламенту українсько-румунського співробітництва з оцінки якості прикордонних вод та заходи, що вживаються при надзвичайних забрудненнях, яких не можливо уникнути на прикордонних водотоках», у межах впровадження Угоди між Урядом України та Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах, підписаної 30 вересня 1997 року в м. Галац, Румунія, 07 квітня 2021 року українськими та румунськими спеціалістами із дотриманням правил особистої безпеки в умовах карантину було здійснено спільний відбір проб поверхневих вод з річки Тиса.

Від української Сторони на зустрічі були присутні: провідний хімік лабораторії моніторингу вод Басейнового управління водних ресурсів річки Тиси Каріна Ігнат, спеціаліст Державної екологічної інспекції у Закарпатській області та спеціаліст Закарпатського обласного центру з гідрометеорології.

В процесі зустрічі румунськими та українськими спеціалістами було виконано спільний відбір проб води та вимірювання витрат води річки Тиси у створі історичного мосту Солотвино (Україна) – Сігет-Мароамацієй (Румунія).

Співставлення результатів досліджень буде проведено на зустрічі українських та румунських експертів Робочої групи по проблемах р. Тиса з питань оцінки якості води. Результати хімічних та фізико-хімічних показників якості поверхневих вод р. Тиса будуть спільно проаналізовані українською та румунською Сторонами під час чергової робочої зустрічі.

 

Лабораторія моніторингу вод

974 переглядів