Обстеження русла річки Уж в межах Перечинської міської територіальної громади.

Одним із важливих завдань в діяльності Ужгородського міжрайонного управління водного господарства є питання щодо необхідності проведення руслоочисних робіт на річках. Характерним для річок області є наявність руслових та заплавних наносів (відкладів), що спричиняє ерозію і розмивання берегів та погіршує умови проходження паводків, особливо в зонах мостових переходів. Тому, метою виконання руслорозчисних робіт є зниження гідравлічного навантаження на береги річок, які зазнають розмиву та ерозії, відновлення природного стану русла, забезпечення умов проходження паводку.

Оскільки, основною функцією руслорозчисних робіт є протипаводковий захист, визначення конкретних ділянок річок, як потребують проведення руслорозчисних робіт здійснюється окремо по кожному району області, спільною комісією із залученням спеціалістів профільних установ, представників органів державної влади та місцевого самоврядування. Так, минулого тижня начальник Ужгородського міжрайонного управління водного господарства на прохання Перечинської міської територіальної громади прийняв участь у комісійному обстеженні ділянки русла річки Уж, поблизу населених пунктів, сіл: Зарічево, Ворочево та мікрорайону «Поташня» міста Перечин щодо проведення робіт з розчистки русла річки Уж. При обстеженні зазначених ділянок водотоку виявлено інтенсивний розмив лівого та правого берегів річки Уж, значне гідравлічне навантаження та підмивання корінних берегів, що в подальшому може спричинити негативні наслідки, руйнування та берегову ерозію під час високих рівнів водності при проходженні  паводків та повеней.

За результатами обстеження дане питання буде винесено на розгляд засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) Перечинської міської ради для прийняття відповідних  управлінських рішень.

Довідково.

Руслорозчисні роботи – роботи з видалення з русел річок наносів (чагарників, затопленої деревини та побутового сміття, ґрунту, гравійно-піщаної суміші, піску) з метою збільшення їх пропускної спроможності.

Ужгородське МУВГ

1 009 переглядів