22 березня -Всесвітній день води

  22 березня в багатьох країнах світу відзначається Всесвітній день води

Цьогорічна тематика Всесвітнього дня води : «Цінність води для кожного з нас».

  

В Україні проблема води стоїть особливо гостро, оскільки наша держава – в числі країн Європи, що малозабезпечені водою.

«Воді була дана чарівна влада –стати соком життя на Землі» .

Леонардо да Вінчі

БУВР Тиси спільно з міжрайонними управліннями водного господарства долучилось до широкомасштабної інформаційної кампанії, присвяченої відзначенню Всесвітнього дня води.

Мета проведення Всесвітнього дня води – підвищення обізнаності громадськості про важливість збереження водних ресурсів, приймаючи заходи, пов’язані з попередженням забруднення, очищення та відновлення і довести до відома світової громадськості проблеми якості води, екосистем і добробуту людини в цілому. В Україні Всесвітній день води (World Water Day) присвячують здійсненню рекомендацій ООН і проводять конкретні заходи, необхідні в національному контексті.

Практичні зусилля можуть допомогти поглибити суспільне розуміння – як проблем так і рішень в цій області. Для досягнення позитивних результатів необхідно перетворити слова на зобов’язання і дії в рамках загальної теми.

Головними водними артеріями нашого краю є ріки Тиса, Ріка, Теребля, Тересва, Боржава, Латориця, Уж та багато інших магістральних каналів і всі вони потребують бережного відношення та захисту від забруднення.

Працівниками управлінь проведені такі заходи, пов’язані з покращенням екологічного і естетичного стану водних об’єктів:

  • працівниками Берегівської дільниці проведено прибирання захисної водоохоронної зони р.Боржава с.Вари, каналу В.Сернянський с.Батрадь;
  • працівниками Іршавської дільниці, спільно з представниками Іршавської ОТГ здійснено очистку захисної водоохоронної зони р.Іршавка м.Іршава;
  • проведень благоустрій 3 джерел в урочищі Кам´янка с.Осій, урочищі Петриково, та Гольчова криниця в урочищі Зачарована долина;
  • проведено благоустрій території прибережної лівобережної дамби р. Латориця поблизу НС- 1БОС с. Червоне;
  • працівників В.Добронської дільниці була прибрана від сміття лівобережна дамба р. Латориця поблизу м. Чоп.

Ми всі повинні усвідомити, що саме від нас залежить чистота наших річок.

Кожен із нас повинен зробити якусь хоча б маленьку добру справу для збереження, охорони та відтворення водних ресурсів.

Закликаємо усіх дбати про чарівну карпатську природу, оберігати наші річки, робити все можливе, аби залишити нащадкам безцінний скарб – голубе золото наших водойм.

550 переглядів