Он-лайн воркшоп з учасниками програми «Зелена школа»

18 березня фахівці ГО “Екосфера” провели онлайн-воркшоп з учасниками Зимової «Зеленої школи», про яку ми розповідали читачам раніше. Школярі три дні вивчали основи композиції, мобільної відеозйомки, види ракурсів та технічні прийоми у відеозйомці. Експерти навчили також монтувати відеоролики за допомогою професійних компютерних програм, створювати власні вебсайти і вести блоги на екологічну тематику.

Через півтори місяці відбулася он-лайн зустріч організаторів з учасниками Зимової «Зеленої школи», де школярі поділилися своїми успіхами. Ними було знято біля 10 цікавих та інформативних відео на теми: «Річка Уж – окраса обласного центру», «Сміття – ворог для природи», «Життя річки у зимову пору». Частина робіт присвячена збереженню біорізноманіття на річці Уж, інші учасники показали проблему засмічення річки побутовими відходами. Двоє школярів поділилися досвідом ведення власних каналів на відеохостингу YouTube. Фахівці ГО “Екосфера” надали учасникам свої рекомендації щодо подальшого розвитку та реалізації нових творчих проєктів.

«Зелена школа» – це навчальна програма, яка вчить дітей займатися дослідницькою діяльністю, розвиває творчі здібності, вчить аналізувати, критично мислити, висловлюватися, працювати в команді, дає розуміння взаємозв’язків у природі, формує свідомі дружні до довкілля поведінкові звички.

Довідково.

У 2019 році розпочалося впровадження спільного українсько-словацького проєкту «Спільні заходи з попередження природних катастроф у транскордонному басейні р. Уж» (FloodUZH) в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт передбачає придбання і використання сучасних геопросторових даних, розробку гідродинамічних моделей і проєктування гідротехнічної споруди з метою зменшення ризиків паводків у басейні р. Уж та покращення водного режиму у періоди маловоддя в межах міста Ужгород.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc

Інформація про проєкт: https://flooduzh.buvrtysa.gov.ua/https://facebook.com/FloodUzh/

https://twitter.com/flooduzh_

 

 

 

 

420 переглядів