Інформація щодо забруднення річки Тиси важкими металами

За допомогою системи попередження про виникнення аварійних та надзвичайних ситуацій в басейні річки Дунай (система AEWS) Румунська Сторона, 23.лютого 2021 року проінформувала щодо ситуації з забруднення шатними водами річки Сомеш в районі Сату-Маре (Румунія). За інформацією румунських колег, якість поверхневих вод річки Сомеш на території Румунії відповідає фоновим значенням для даного періоду водності. Дослідницький моніторинг вмісту важких металів в р. Сомеш завершено. Якість води у р. Сомеш контролюватиметься згідно національної програми моніторингу.

З метою контролю за ситуацією на українській частині річки Тиса (кордон Україна-Угорщина) спеціалістами Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса спільно з державними інспекторами Державної екологічної інспекції у Закарпатській області було відібрано проби поверхневих вод в період з 19 по 23 лютого 2021 р. з транскордонної річки Тиса в міжнародному контрольному створі Чоп / Загонь.

За результатами проведення інструментально-лабораторних вимірювань 23 лютого 2021 р. вміст важких металів відповідає фоновим значенням для р. Тиси для даного періоду водності.

Відповідно до державної програми моніторингу поверхневих вод, лабораторія моніторингу БУВР Тиси продовжуватиме виконувати діагностичний моніторинг якості поверхневих вод р. Тиса в міжнародному контрольному створі Чоп (Україна) / Загонь (Угорщина).

459 переглядів