Інформація про водогосподарську обстановку станом на 16:00 12 лютого 2021 року

Минулої доби по області відмічалась хмарна погода, часом сніг, на низовині та на сході в першій половині дня подекуди дощ, місцями на сході області значний сніг.
На більшості річок відбувались зниження рівнів води, в верхів’ях з’явились льодові явища. На Тисі та її притоках на сході відмічались підвищення рівнів за рахунок пізнішого надходження холодного повітря. На р.Боржава-с.В.Ремети сформувався максимальний рівень, на ранок відмічається незначне зниження. На р.Боржава-с.В.Ремети, р.Латориця-м.Чоп та р.Стара – с.Зняцево утримається вода на заплаві з повільним зниженням. На р.Тиса – м.Чоп 12 лютого продовжиться підвищення рівня води на 10 – 15см, утримається вода на заплаві.

З метою відводу внутрішніх вод на меліоративних системах на протязі минулої доби працювало 22 стаціонарних насосних станцій (НС), перекачано за добу 3455 тис.м3 води та 3,46 тис.м3 пересувними НС, а з початку року 58,9 млн. м3 води.

На пониженій ділянці лівосторонньої дамби каналу Новий Батар спостерігався перелив води через тіло дамби.З метою запобігання розмиву тіла дамби укладено 60м2 плівки з пригрузкою мішками з піском – 40шт. Вище шлюза регулятора на пониженій ділянці канала Батар для попередження переливу ГТС укладено -20 мішків з піском.

В районі с.Дюла затоплено міждамбовий простір к.Батар – к.Новий Батар площою – 40га. Затоплена автодорога с.Шаланки-с.В.Комяти довжиною 100м., та шаром води 10-15 см. Автодорога сполученням с.Чорнотисово – с.Холмовец  в районі  каналу Старий Батар та р. Тарна Маре затоплена довжиною 400м шаром води 20-25 см. Також продовжується перелив води  через автодорогу сполученням с.Тисаагтелек – с.М.Геївці, рух транспорту призупинено.

На роботах по безаварійному пропуску паводку задіяно 45 чоловік та 7 одиниць техніки.

Водосховища системи «Чорний Мочар» закриті і акумулюють паводкові води окрім вдсх. «Роман-Потік»  с.Горбок, яке відкрито для скидання  2 м3/с води для запобігання підтопленню дороги місцевого значення.

БУВР Тиси та підвідомчі йому організації ведуть постійний моніторигн за паводковою ситуацією як на річках області так і на меліоративних каналах.

Роботи на пониженій ділянці лівостороньої дамби каналу Новий Батар

Підтоплена автодорога сполученням с.Чорнотисово – с.Холмовец  в районі  каналу Старий Батар та р. Тарна Маре

415 переглядів