Інформація про водогосподарську обстановку станом на 15:00 11 лютого 2021 року

Минулої доби по області спостерігалась хмарна погода, пройшли опади: 6-12мм, місцями значні 15-30мм у вигляді дощу вдень та в першій половині ночі. Під ранок та вранці на більшій частині території Закарпатської області дощі перейшли у мокрий сніг та сніг, в горах відмічається приріст свіжовипавшого снігу 5 – 13см.

На більшості річок області ввечері та вночі відбулось відновлення підвищень рівнів води на 0,2-0,4м, над поточними рівнями, переважно в межах корінних русел (без негативних наслідків). Максимальні рівні на більшості річок пройшли під ранок та вранці і станом на 8 годину відмічається повільне їх зниження. Складна ситуація утримувалась в нижніх течіях Боржави, на в/п р.Боржава-с.В.Ремети утримувався високий шар води на заплаві з відновленням незначного підвищення вранці на 3 см після нетривалої стабілізації вночі.

З метою відводу внутрішніх вод на меліоративних системах на протязі минулої доби працювало 21 стаціонарних насосних станцій (НС), перекачано за добу 3171 тис.м3 води та 33,5 тис.м3 пересувними НС, а з початку року 55,5 млн. м3 води.

Внаслідок виходу з русла річки Боржава підтопленою залишається автодорога с.Шаланки-с.В.Комяти довжиною 100м.,та шаром води 10-15 см. Також відбувається перелив р.Латориця заплавної дороги в Ужгородському районі між селами м.Геївці-Тисянка.

Для попередження можливого підтоплення місцевим стоком  с.Завадка працює одна  пересувна насосна станція (СНП),   7 одиниць техніки, 38-чоловік.

В с.Вільхівка –завершені роботи, СНП вже не працює.

Водосховища системи «Чорний Мочар» закриті і акумулюють паводкові води окрім вдсх. «Роман-Потік»  с.Горбок, яке відкрито для скидання  2 м3/с води для запобігання підтопленню дороги місцевого значення.

Автодорога місцевого значення с.Горбок уздовж водосховища “Роман-Потік”

Робота скидної споруди на лівобережній дамбі р.Стара, с.Зняцево

Регулювання шлюзами поверхневої води в меліоративних каналах

Розмитий берегової лінії р.Теребля, поблизу с.Вонігово

Канал Мерце, с.Гать 

443 переглядів