Проведено узгодження з органами місцевого самоврядування щодо підготовчих робіт з реконструкції каналів Верке і Сипа

10 лютого фахівці БУВР Тиси та проєктної організації на чолі з начальником управління Олегом Кисілем здійснили виїзд до Берегівського району з метою зустрічі з головами Берегівської та Великобийганської ОТГ та райдержадміністрації  для проведення інформування щодо запланованих на 2021-2022 роки робіт з підготовки та реалізації реконструкції магістральних каналів Верке і Сипа. Під час зустрічей було обговорено проблемні питання регіону з водогосподарської точки зору, зокрема щодо відсутності належної кількості води в каналі Верке у засушливі періоди, незадовільну якість води та застарілість існуючої інженерної інфраструктури на каналах.

Фахівцями водного господарства було представлено спільну українсько-угорську пропозицію підготовлену Верхнє-Тисайською Дирекцією водного господарства (м. Ніредьгаза, Угорщина) та Басейновим управлінням водних ресурсів річки Тиса (м. Ужгород, Україна) щодо можливості подачі води у Берегівську систему через магістральні канали Верке і Сипа з р. Боржава та заплановані технічні рішення.

Голови відповідних органів влади проявили готовність та зацікавленість у співпраці при реалізації проєкту, зокрема щодо надання підтримки на стадії проєктування, визначення місць можливого складування матеріалів розчистки, розгляду можливостей реконструкції існуючих та будівництва нових очисних споруд вздовж МК Верке  з перспективною метою покращення стану однієї з головних водних артерій Берегівщини та забезпечення обводнення і покращення управління водними ресурсами в Берегівській меліоративній системі.

445 переглядів