Оперативна інформація про водогосподарську ситуацію станом на 15-00 9 лютого 2021 року.

Минулої доби по області спостерігались значні опади місцями до 40мм.

На фоні високої водності на притоках сформувалась та проходить чергова п’ята хвиля паводку, а на р.Тиса третя хвиля з початку року. Амплітуди підйому склали до 1 м на притоках та більше 2 м по р.Тиса над рівнями станом на 7-8 лютого. В цілому амплітуди підйому над передпаводковими рівнями склали біля 2 м на притоках та більше 3 м в середніх течіях р.Тиса.

За станом на 15-00 9 лютого 2021 року максимум по р.Тиса формується в районі с.Крива Хустського району (амплітуда підйому над передпаводковими рівнями 3,5 м). Також максимальні рівні сформувались та пройшли на всіх притоках. Добігання в низинних частинах спостерігається на р.Боржава ділянка с.В.Комяти – с. Н.Ремети, та р. Латориця нижче м.Мукачево де на заплаві зберігається високий шар води, а на незахищених ділянках р.Боржава в середній течії (с. Нижнє Болотне – с.Камянське) спостерігається підтоплення сільськогосподарських угідь. Також спостерігається підтоплення автомобільної дороги місцевого значення В.Комяти-Шаланки.

В місцях формування місцевого стоку встановлено та працюють пересувні насосні станції Берегівського (с.Вільхівка) та Виноградівського (с.Завадка) міжрайонних управлінь водного господарства.

З метою відводу внутрішніх вод на меліоративних системах на протязі доби (08-09.02.2021) працювало 19 стаціонарних насосних станцій, перекачано за добу 2855 тис. м3 води, а з початку року 49,0 млн. м3 води.

Водосховища системи «Чорний Мочар» закриті і акумулюють паводкові води.

 

 

624 переглядів