Розпочато роботу з математичного та фізичного моделювання регулюючої споруди на р.Уж

22 січня експерти Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса під час робочої зустрічі провели узгодження з підрядною організацією ПрАТ «Український головний проектно-розвідувальний та науково-дослідний інститут з меліоративного і водогосподарського будівництва» щодо розробки техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) будівництва регулюючої споруди на річці Уж у межах м.Ужгород.

Ці роботи виконуються в рамках впровадження спільного українсько-словацького проєкту «Спільні заходи з попередження природних катастроф у транскордонному басейні р. Уж» (FloodUZH) Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020 з метою обводнення території м.Ужгород під час маловодних періодів та розробки заходів із захисту території міста від затоплення.

На сьогодні розробляються варіанти побудови фізичної моделі цільової території, а також проведення математичного гідродинамічного моделювання роботи регулюючої споруди в межах м. Ужгород. Для цього сторони, на основі гідрологічних даних, даних рослинного покриву, шорсткості русла та інших, узгодили підготовку шести сценаріїв проведення фізичного моделювання з дослідженням варіантів середніх та малих витрат води. У ході математичного моделювання буде досліджено роботу комплексу гідротехнічних споруд, запланованих в рамках проєкту для паводкових, середніх та меженних рівнів води.

 

Довідково.

Проєкт спільно впроваджують українські партнери – Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса, Ужгородське міжрайонне управління водного господарства (УМУВГ), Управління міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міської ради; Громадська організація «ЕКОСФЕРА» і словацький партнер – Словацьке водогосподарське підприємство, Банська Штявніца.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc

Інформація про проєкт: https://flooduzh.buvrtysa.gov.ua/https://facebook.com/FloodUzh/

https://twitter.com/flooduzh_

 

 

 

 

523 переглядів