Співпраця Ужгородського МУВГ з органами місцевого самоврядування в рамках проєкту FloodUZH

З минулого року на території діяльності Ужгородського міжрайонного управління водного господарства реалізовується Проєкт «Спільні заходи з попередження природних катастроф у транскордонному басейні р.Уж (FloodUZH, метою якого є використання сучасних інформаційних технологій для управління паводковими ризиками та засухами у спільному транскордонному басейні р. Уж.

Для цього в проєкті виконується ряд заходів – здійснення аерофотозйомки басейну р. Уж, проведення топогеодезичних вимірювань р. Уж та її приток, розробка цифрової моделі  рельєфу та гідродинамічної 2D моделі паводкової ситуації. Ці картографічні продукти та результати моделі будуть використані для картування паводкових загроз та ризиків згідно з національною методикою та вимогами Паводкової Директиви ЄС. На останньому етапі впровадження експерти проєкту, фахівці, управлінці – представники влади і зацікавлених організацій візьмуть участь у розробці нормативних документів для управління паводковими ризиками.

З метою ознайомлення місцевих органів влади Ужгородське міжрайонне управління водного господарства проводить робочі зустрічі з місцевими депутатами для розширення співпраці з питань організації протипаводкового захисту та залучення до заходів проєкту.

Нещодавно така зустріч відбулася у с. Невицьке з представниками Оноківської сільської об’єднаної територіальної громади, в ході якої були обговорені питання впровадження заходів Проєкту FloodUZH та покращення протипаводкового захисту на території ОТГ. Такі заходи приносять користь і водогосподарникам, і місцевим жителям території, на якій впроваджується проєкт.

 

Довідково.

Проєкт спільно впроваджують українські партнери – Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса, Ужгородське міжрайонне управління водного господарства (УМУВГ), Управління міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міської ради; Громадська організація «ЕКОСФЕРА» і словацький партнер – Словацьке водогосподарське підприємство, Банська Штявніца.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc

Інформація про проєкт: https://flooduzh.buvrtysa.gov.ua/https://facebook.com/FloodUzh/

https://twitter.com/flooduzh_

 

 

 

 

Ужгородське МУВГ

627 переглядів