Співпраця з зацікавленими організаціями у проєкті SAFETISZA

У вівторок, 2 грудня, відбулися чергові робочі зустрічі партнерських організацій, які домовилися спільно впроваджувати українсько-угорський інфраструктурний проєкт  «Зміцнення тарнскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» (SAFETISZA).

Цього разу експерти Головного бенефіціара Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса провели зустрічі з членами Робочих груп партнерських організацій – Виноградівської районної державної адміністрації та Виноградівського міжрайонного управління водного господарства.

Під час робочих зустрічей були обговорені питання впровадження запланованих заходів на Затисянщині, зокрема, стан і показники виконання будівельних робіт з реконструкції лівобережної дамби р.Тиса на ділянці с.Теково – с.Гетеня Виноградівського району. Наразі підрядна організація ПрАТ «Виноградівська ПМК №78» завершила реконструкцію останньої ділянки, яка була найскладнішою, оскільки в цьому місці дамба примикає до автомобільної та залізничної доріг, а також по трасі дамби наявні різні комунікації, що потребувало додаткового узгодження з підрозділами Укрзалізниці. У наступному році залишилося виконати роботи з берегоукріплення та із влаштування гребню дамби і укосів, а також влаштування експлуатаційної дороги. Ці роботи фінансуються як за рахунок коштів гранту Європейського Союзу, так і за кошти державного бюджету як співфінансування проєкту українською стороною.

Після завершення першого року впровадження проекту партнери обговорили питання підготовки і подання звітних матеріалів на розгляд аудиторської організації та Спільного технічного секретаріату, яке зараз відбувається за допомогою електронної системи Interreg+. Нещодавно Спільний технічний секретаріат Програми транскордонного співробітництва: Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020 провів навчальні тренінги он-лайн щодо подання звітів та роботи у новій системі Interreg+ для бенефіціарів проектів, у яких взяли участь більше 100 учасників, які мали змогу отримати детальні роз’яснення на численні запитання.

Під час поїздки експерти БУВР Тиси разом з партнерами оглянули проведені будівельні роботи на місці.

Довідка.

Проєкт SAFETISZA нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Більше про проєкт: https://safetisza.buvrtysa.gov.ua/,  https://www.facebook.com/Safetisza/https://twitter.com/safetisza.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

 

 

 

545 переглядів