Інформація про водогосподарську ситуацію в басейні р.Тиса на 11 листопада 2020 року

З 04 по 11 листопада на території області спостерігалась мінлива хмарність. На початку тижня 04-06.11 подекуди спостерігались незначні дощі. На річках відбувались невеликі зниження рівнів води.

Гідрологічна ситуація контрольована.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 19.09.2018 №758 «Про затвердження Порядку здійснення державного моніторингу вод» для визначення хімічного стану масивів поверхневих вод та наказу Державного агентства водних ресурсів України від 24.06.2020 № 587 «Про впровадження Порядку здійснення державного моніторингу вод» фахівцями лабораторії моніторингу вод БУВР Тиси з дотриманням нормативних вимог щомісячно здійснюється моніторинг поверхневих вод у басейні річки Тиси та транспортується до вимірювальної лабораторії моніторингу вод та ґрунтів Дністровського БУВР на виконання вимірювань забруднюючих речовин, затверджених наказом Мінприроди від 06.02.2017 № 45 «Про затвердження Переліку забруднюючих речовин для визначення хімічного стану масивів поверхневих і підземних вод та екологічного потенціалу штучного або істотно зміненого масиву поверхневих вод».

З дотриманням правил особистої безпеки в умовах карантину фахівці лабораторії проводять інструментально-лабораторні вимірювання хімічних та фізико-хімічних показників якості поверхневих вод. Результати вимірювань проб поверхневих вод оприлюднюються в онлайн-системі «Моніторингу та екологічної оцінки водних ресурсів України» Держводагентства України (http://monitoring.davr.gov.ua/).

Режим діяльності – повсякденний: контроль за станом водних об’єктів, гідротехнічних споруд, обстановкою на підвідомчих потенційно-небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях контролюється підрозділами  БУВР Тиси.

З 04 по 11 листопада періодично працювала 1 насосна станція Латорицької осушної системи. З початку 2020 року насосними станціями сумарно перекачано 14 588 600  внутрішнього паводкового стоку.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працювали відповідно до Правил експлуатації та Режимів роботи. З 04 по 6 листопада був відкритий 1  водовипуск водосховищ на 5 м³/с, в рамках пропуску сезонного зливового паводку для звільнення об’єму регулювання.

 

Відділ техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

376 переглядів