SAFETISZA: останні 460 метрів берегоукріплення (ФОТО, ВІДЕО)

На Виноградівщині наближається до завершення реконструкція 9,5 км лівобережної дамби р. Тиса на ділянці сіл Теково-Гетиня.

Міжнародний проект вартістю понад 4 мільйони євро здійснюється за Програмою транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна. Роботи за цією програмою вже тривають більше року і ведуться з випередженням графіка.

– Фактично залишилося зробити останні 460 метрів захисної споруди на річці Тиса між залізничним та автомобільним мостом під Чорною горою, і всі населені пункти Затисянщини будуть надійно захищені від паводків,- розповів Голосу Карпат начальник Виноградівського міжрайонного управління водного господарства Євген Кедик. – Біда від катастрофічної повені, яку зазнав район на початку листопада 22 роки тому, більше не повинна повторитися.

Варто зазначити, що одразу по завершенні основних робіт з реконструкції працівники місцевого управління водного господарства розпочнуть експлуатацію гідроспоруди.

Проектом передбачено також облаштування твердого покриття на дамбі, тож Затисянщина матиме ще й вельми цікавий туристичний веломаршрут загальною довжиною близько 16 кілометрів вздовж лівого берега Тиси.

Дивіться у ВІДЕО.

Джерело інформації: ГОЛОС КАРПАТ

 

Довідка.

Проєкт SAFETISZA нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Більше про проєкт: https://safetisza.buvrtysa.gov.ua/,  https://www.facebook.com/Safetisza/https://twitter.com/safetisza.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

 

 

 

602 переглядів