Реконструкція і підготовка станцій системи АІВС “Тиса” до експлуатації в осінньо-зимовий період 2020-2021 р.

Відвідувачі сайту БУВР Тиси мають можливість в он-лайн режимі користуватися інтерактивною картою на якій зображено гідрологічні дані з 50 автоматизованих вимірювальних станцій (АВС) системи АІВС-“Тиса” в басейні р. Тиса, зокрема: рівень води, кількість опадів, температура повітря та рівень небезпеки. Ця автоматизована система побудована та експлуатується разом з угорськими колегами. Згідно запланованих робіт, у 2020 році була здійснена реконструкція 21 автоматизованої вимірювальної станції і, як результат, всі 50 АВС переведено на сучасний GSM режим передачі даних. Це дає змогу більш надійно здійснювати гідрологічний моніторинг на річках Закарпаття, особливо у паводковий період. Надійна комунікація з АВС дозволяє використовувати дані для прогностичного програмного комплексу DIWA і своєчасно інформувати населення про проходження паводків та їх наслідки.

Надійну роботу АІВС-“Тиса”, як обладнання безпосередньо на АВС і в Центрі отримання та обробки інформації в м. Ужгород, так і програмного комплексу забезпечує група спеціалістів БУВР Тиси.

Демонтаж обладнання УКЖ зв’язку на ретрансляторі “Рокосово”. Перехід на GSM зв’язок

Обслуговування ретранслятора “Плай”, підготовка до осінньо-зимового періоду 2020-2021 рр.

Облслуговування опадомірів на АВС “В.Бичків” і “Чорноголова”

 

Відділ експлуатації автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи “Тиса”(АІВС-Тиса) та геоінформаційних систем (ГІС)

637 переглядів