Інформація щодо можливого забруднення дереваційного каналу р.Уж нафтопродуктами

02 листопада 2020 р. о 09 год. 15 хв. диспетчерська служба Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса побачила в соціальній мережі фейсбук фотоматеріали  про виявлення маслянистої плівки на поверхні дериваційного каналу в межах с. Оноківці Ужгородського району. Про що було усно диспетчером повідомлено Державну екологічну інспекцію у Закарпатській області та Головне управління ДСНС у Закарпатській області.

З метою реагування на інформацію в засобах ЗМІ спеціалісти лабораторії моніторингу вод  БУВР Тиси спільно з спеціалістами Ужгородського МУВГ виїхали на обстеження дериваційного каналу.

Спеціалістами лабораторії БУВР Тиси були відібрані проби води з дериваційного каналу Ужгородського району для визначення вмісту нафтопродуктів.

За результатами інструментально-лабораторних вимірювань: вміст нафтопродуктів в  поверхневих водах дериваційного каналу є нижче  допустимих нормованих значень для нафтопродуктів (0,3 мг/дм3) ДСП 173-96 Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів.  Гігієнічні вимоги до складу та властивостей води  водних об’єктів в пунктах господарсько-питного і культурно-побутового водокористування.

Джерело забруднення нафтопродуктами дериваційного каналу під час обстеження фахівцями лабораторії БУВР Тиси  не встановлено.

Результати вимірювань досліджуваних проб води додаються.

Результати вимірювань поверхневих вод на вміст нафтопродуктів станом на 02.11.2020 р.

Лабораторія моніторингу вод

1 266 переглядів