Гребля матиме зону відпочинку фоторепортаж

  Сучасна молодь здатна вирішувати проблеми, над якими мало хто й задумувався  раніше. Хто б збагнув, що територію біля греблянської дамби, яку зведено за кошти  іноземного інвестора у 1989 році, можна впорядкувати і спрямувати на те, щоб вона служила на благо громаді. Раніше земля пустувала, тут розкошували буйна трава, бур’яни і чагарники, у цій призабутій людьми місцевості водилися хіба що зайці, їжаки та фазани.

Президент правління громадської організації «Іршавщина» Михайло Штефаньо про це зовсім іншої думки: − Активісти разом із громадськістю села порадилися і дійшли висновку, що тут можна створити зону відпочинку, − розповідає Михайло Андрійович. − Уже зроблено перші кроки. На площі майже 300 квадратних метрів (вздовж річки Боржави) власними силами провели благоустрій дамби – покошена трава, вирубано чагарники, де вже найближчим часом плануємо відкрити бігову доріжку довжиною два кілометри.

Наразі облагороджено територію, відкрито волейбольну площадку, турнік. Влітку цього року тут проводили кінопокази, де у вечірні години збиралася молодь. А вже наступного року на березі річки задумали відкрити пляж, спорудити спортивні площадки, де займатимуться фізичними вправами і відпочиватимуть не лише гребляни, а й гості села. У планах – на початку наступного року провести конференцію, на якій мова йтиме про подальшу долю цієї території. На форум слід запросити небайдужих жителів не тільки Греблі, а й навколишніх сіл.

До цієї справи долучилися небайдужі сільчани Іван Терпай, Іван Кормош, Іван Штефаньо, староста Греблі Володимир Галас, працівники Іршавської дільниці водного господарства Берегівського МУГВ Михайло Дубровка, Сергій Дубровка, Іван Роман та депутати Зарічанської ОТГ, усі, кому небайдуже навколишнє середовище. Адже тут житиме не лише теперішнє покоління, а й наші внуки та правнуки.

Василь ШКІРЯ

Джерело інформації:НОВЕ ЖИТТЯ

546 переглядів