Інформація щодо ситуації забрудненням річки Уж в межах міста Ужгород

У вечері 21 жовтня в соціальній мережі Фейсбук, Твіттер та регіональних засобах масової інформації з’явилася численні фотоматеріали та інформація про забруднення річки Уж в межах міста Ужгород. Жителі Ужгорода спостерігали на поверхні водного дзеркала р. Уж рух окремих плям маслянистого кольору вниз за течією річки.

Фахівці лабораторії моніторингу вод БУВР Тиси спільно з працівниками Ужгородського міжрайонного управління водного господарства обстежили  річку Уж та дериваційний канал в межах міста Ужгород та Ужгородського району.

Наявність маслянистої плівки в дериваційному каналі (джерело водопостачання міста Ужгород) не було виявлено!!!

Лабораторією моніторингу вод БУВР Тиси 21 жовтня були відібрані проби води з річки Уж в районі с. Сторожниця, Ужгородського району та  р. Уж, Боздоський міст (вул. Баб’яка, м. Ужгород). Сьогодні вранці, 22 жовтня 2020 р. фахівці лабораторії моніторингу вод БУВР Тиси додатково обстежили річку Уж в межах міста Ужгород та Ужгородського району візуально на поверхні води не спостерігалось жодного забруднення. Було повторно відібрано проби води в зазначених вище місцях контролю. Результати визначення вмісту нафтопродуктів у поверхневих водах річки Уж  додаємо нижче.

р.Уж в районі с.Сторожниця

За результатами проведених лабораторних аналізів: вміст нафтопродуктів в  поверхневих водах річки Уж є нижче  нормованих значень.

Ймовірні причини та джерело можливого забруднення маслянистою плівкою водної поверхні річки Уж під час обстеження фахівцями БУВР Тиси не були встановлені, оскільки забруднення мало одноразовий  локальний і точковий характер.

Результати гідрохімічних вимірювань проб води в поверхневих водах р. Уж на вміст нафтопродуктів станом на 21 –22 жовтня 2020 р.

827 переглядів