Школярі міста Виноградів долучилися до програми «Зелена школа»

У понеділок, 19 жовтня, у Виноградівській гімназії відбувся екотренінг освітньої програми «Зелена школа», яка проходить в рамках впровадження проєкту «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур (SAFETISZA)».

Експерт проєкту, заступник начальника БУВР Тиси Едуард Осійський розповів школярам про реалізацію проєкту SAFETISZA (Безпечна Тиса) на території Виноградівщини, про основні заходи проєкту та обов’язкове залучення до реалізації стейкголдерів, тобто зацікавлених організацій, в тому числі й освітньо-навчальних закладів цільової території проєкту.

Представник партнера проєкту Громадської організації «ЕКОСФЕРА» Катерина Коваль-Станкевич детально познайомила учнів з програмою «Зеленої школи» і дослідженнями, які проводяться спільно зі школярами на Виноградівщині. Особливу зацікавленість викликала можливість участі школярів у конкурсах екологічної тематики, також Катерина представила техніки підготовки якісних фото та відео-матеріалів для еко-конкурсів щодо біорізноманіття та збереження природних ресурсів.

Старшокласники жваво ділилися з експертами проєкту своїм баченням щодо збереження водних ресурсів, зменшення засмічення побутовим сміттям берегів річок та захисту сіл від «великої» паводкової води, особливо річок Боржава і Тиса.

Дякуємо школярам за активну свідому позицію і цікаву дискусію, а також дирекції гімназії та вчителю біології Плиска Наталії за організацію заходу!

Проведення занять «Зеленої школи» триватиме й надалі.

 

Довідка.

Проєкт SAFETISZA нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Більше про проєкт: https://safetisza.buvrtysa.gov.ua/,  https://www.facebook.com/Safetisza/https://twitter.com/safetisza.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

 

 

 

501 переглядів