Інформація про водогосподарську ситуацію в басейні р.Тиса на 23 вересеня 2020 року

За період з 16 по 23 вересня 2020 року по області утримувалась малохмарна, суха погода. На річках області зберігався малозмінний режим осінньої межені. Гідрологічна ситуація контрольована.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 19.09.2018 №758 «Про затвердження Порядку здійснення державного моніторингу вод», наказу Державного агентства водних ресурсів України від 24.06.2020 № 587 «Про впровадження Порядку здійснення державного моніторингу вод». 21 вересня 2020 року спеціалістами Берегівського та Виноградівського МУВГ,   22 вересня 2020 року спеціалістами Виноградівського та Мукачівського МУВГ з дотриманням правил особистої безпеки в умовах карантину, було здійснено відбір проб води та доставлено в лабораторію моніторингу вод БУВР Тиси для визначення хімічних та фізико-хімічних показників в 14 (чотирнадцятьох) пунктах спостереження масивів поверхневих вод, а саме:

  1. р. Іршава, 13 км., с. Лоза, Іршавський р-н;
  2. р. Боржава, 32 км., с. Великі Комяти, Виноградівський р-н;
  3. р. Боржава, 7 км., с. Бене, Берегівський р-н;
  4. р. Сальва, 22 км., с. Букове, Виноградівський р-н;
  5. р. Тиса, 807 км., смт. Вилок, кордон з Угорщиною;
  6. Канал Косино-Бовтрадський, 7км., с. Косонь, Берегівський р-н;
  7. Канал Верке, 21 км., м. Берегово;
  8. р. Тиса, 849 км., с. Крива, Хустський р-н;
  9. р. Ріка, 1 км., м. Хуст;
  10. р. Хустець, 1 км., м. Хуст;
  11. р. Репинка, 1 км., вище с. Репинне, Міжгірський р-н;
  12. р. Ждимир, 9 км., вище с. Вовчий, Свалявський р-н, питний водозабір;
  13. р. Пиня, 1 км., нижче с. Голубине, Свалявський р-н;
  14. п. Солотвинський, 8 км., с. Нижнє Солотвино, Ужгородський р-н.

Спеціалістами лабораторії моніторингу вод проби води масивів поверхневих вод з дотриманням вимог нормативних документів передані до вимірювальної лабораторії моніторингу вод та ґрунтів Дністровського БУВР на виконання вимірювань забруднюючих речовин, затверджених наказом Мінприроди від 06.02.2017 № 45 «Про затвердження Переліку забруднюючих речовин для визначення хімічного стану масивів поверхневих і підземних вод та екологічного потенціалу штучного або істотно зміненого масиву поверхневих вод». Всі результати вимірювань хімічних та фізико-хімічних показників оприлюднюються в системі «Моніторингу та екологічної оцінки водних ресурсів України» на сайті Держводагентства України (http://monitoring.davr.gov.ua/).

Режим діяльності – повсякденний:

– контроль за станом водних об’єктів, гідротехнічних споруд, обстановкою на підвідомчих потенційно-небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях контролюється підрозділами  БУВР Тиси.

Насосні станції не працювали.

З початку 2020 року насосними станціями сумарно перекачано 14,043 млн. м3 внутрішнього стоку.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації та режимів роботи. Водовипуски водосховищ закриті.

 

Відділ техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

447 переглядів