Моніторинг поверхневих вод річкового басейну Тиса за європейськими стандартами!

Сьогодні, 17 вересня 2020 року з нагоди Всесвітнього дня моніторингу вод (Word Water Monitoring Day) з дотриманням карантинних вимог в Басейновому управлінні водних ресурсів річки Тиса відбулась зустріч з студентами II курсу спеціальності «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування» хімічного факультету ДВНЗ «Ужгородського національного університету» на чолі з доцентом кафедри екології та охорони навколишнього середовища, заступником декана міжнародної співпраці хімічного факультету Світланою Делеган-Кокайко.

Начальник лабораторії, Любов Сеник провела для студентів інформаційний промозахід за темою: «Моніторинг поверхневих вод річкового басейну Тиса за європейськими стандартами», в ході якого ознайомила їх з діяльністю лабораторії та специфікою моніторингу вод річкового басейну Тиси.

Особливу увагу було надано таким питанням, як Порядок здійснення державного моніторингу вод відповідно до вимог Водної Рамкової Директиви ЄС.  Також було наголошено студентам про важливість виконання вимірювань вмісту пріоритетних забруднюючих речовин (важких металів, пестицидів, поліароматичних вуглеводнів та летких органічних сполук), затверджених наказом Мінприроди від 06.02.2017 №45 для визначення хімічного стану масивів поверхневих вод.

На завершення студенти мали можливість наочно побачити відбір проби поверхневої води з р. Уж, м. Ужгород та визначення окремих фізико-хімічних показників.

 

Лабораторія моніторингу вод

1 110 переглядів