В Ужгородській міській раді 11 вересня відбулася робоча зустріч щодо реалізації проєкту FloodUZH

В Ужгородській міській раді 11 вересня відбулася робоча зустріч щодо реалізації проєкту FloodUZH – «Спільні заходи з попередження природних катастроф у транскордонному басейні р. Уж».

Міський голова Богдан Андріїв, начальник басейнового управління водних ресурсів річки Тиса, керівник проєкту Олег Кисіль, головний архітектор Ужгорода Олег Боршовський, технічний експерт проєкту, попередній керівник басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Володимир Чіпак, представник генпроєктувальника Богдан Сеневич обговорили розробку проєктної документації щодо регулюючої споруди на річці Уж у межах Ужгорода для обводнення території під час маловодних періодів та заходів із захисту міста від затоплення.

Як ми вже повідомляли, проєкт FloodUZH – «Спільні заходи з попередження природних катастроф у транскордонному басейні р. Уж» виконується у рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020. Стартував у листопаді 2019-го і розрахований на 3 роки. Наразі вже проведено тендерну процедуру та визначено генпроєктувальника. Розробляти техніко-економічне обґрунтування щодо будівництва регулюючої споруди на річці Уж у районі Боздоського парку буде ПрАТ «Укрводпроект» із Києва.

Проєкт технічно складний і стосується насамперед Ужгорода, де передбачено найбільше заходів, а також Ужгородського, Перечинського, Великоберезнянського районів. Передбачається використання сучасних інформаційних технологій для управління паводковими ризиками та засухами у спільному транскордонному басейні річки Уж.

Партнери проєкту – Словацьке водогосподарське підприємство, Банська Штявніца, Словаччина; Ужгородське міжрайонне управління водного господарства (УМУВГ), Управління міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міської ради; Громадська організація «ЕКОСФЕРА».

 

Джерело інформації: Ужгородська міська рада

 

531 переглядів