Проведено нараду з сільськими головами району

Цього тижня було проведено нараду з сільськими головами району, яку ініціював очільник Закарпатської ОДА Олексій Петров. У нараді взяли участь голова районної ради Віктор Симканинець, голова райдержадміністрації Іван Завидняк, головний спеціаліст департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА, начальник міжрайонного управління водного господарства, начальник Іршавської експлуатаційної дільниці Берегівського МУВГ, сільські голови району та с. Квасово й с. Нижні Ремети Берегівського району.

Зараз, на жаль, склалася критична екологічна ситуація. На річках зібралось стільки сміття, що з нього утворилися затори. Зазначимо, що найбільші сміттєві затори виявлено у с.Кам`янське Іршавського району та від с.Н.Ремети до с. Квасово Берегівського району.

На нараді голова райдержадміністрації Іван Завидняк озвучив лист департаменту екології та природних ресурсів ОДА, які термінові заходи необхідно здійснити, з метою перешкоджання надходження сміття через річку Боржава до ботанічного заповідного урочища місцевого значення «Боржава» та ботанічної пам’ятки природи загальнодержавного значення «Атак».

За результатами наради було рекомендовано сільським головам провести моніторинг річок щодо обстеження похилих дерев та використати кошти на заходи з благоустрою і санітарного стану, з метою попередження утворення сміттєвих заторів. Також звернувся з проханням забезпечити проведення просвітницьких заходів серед населення щодо належного поводження з побутовими відходами.

Представники місцевого самоврядування висловили зацікавленість та готовність працювати у цьому напрямку.

 

 

596 переглядів