Інформація про водогосподарську ситуацію в басейні р.Тиса на 02 вересня 2020 року

За період з 26 серпня по 02 вересня 2020 року по області утримувалась мінлива погода: на початку тижня – мінлива хмарність, спостерігались короткочасні дощі; у середині тижня (29-31.08) – суха, жарка погода; наприкінці тижня – короткочасні дощі до 10мм, 01-02.09 – місцями значні (15-29 мм), в окремих пунктах сильні зливи (30 – 40мм).

На річках утримувалась літня межень, відмічались незначні зниження рівнів води. Наприкінці тижня, у наслідок опадів, на річках відбувались невеликі підвищення рівнів води на 0,3-0,6м, у межах корінних берегів.

Гідрологічна ситуація контрольована.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 19.09.2018 №758 «Про затвердження Порядку здійснення державного моніторингу вод» для визначення хімічного стану масивів поверхневих вод та наказу Державного агентства водних ресурсів України від 10.01.2020 №21 «Про

впровадження Порядку здійснення державного моніторингу вод» фахівцями лабораторії моніторингу вод БУВ? Тиси з дотриманням нормативних вимог щомісячно здійснюється моніторинг поверхневих вод у басейні річки Тиси та транспортується до вимірювальної лабораторії моніторингу вод та грунтів Дністровського БУВР.

3 суворим дотриманням правил особистої безпеки в умовах  карантину фахівці  лабораторії  проводять інструментально-лабораторні вимірювання хімічних та фізико-хімічних показників якості поверхневих вод.

Результати вимірювань проб поверхневих вод оприлюднюються в онлайн-системі «Моніторингу та екологічної     оцінки           водних   ресурсів України» Держводагентства України (http://monitoring.davr.gov.ua/).

Режим діяльності – повсякденний:

– контроль за станом водних об’єктів, гідротехнічних споруд, обстановкою на підвідомчих потенційно-небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях контролюється підрозділами БУВР Тиси.

Насосні станції не працювали.

3 початку 2020 року насосними станціями сумарно перекачане 13,953 млн. м3 внутрішнього стоку.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації та режимів роботи. Водовипуски водосховищ закрити.

 

Відділ техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

525 переглядів