Проведення планового огляду станцій системи АІВС “Тиса”

Одним з напрямків діяльності БУВР Тиси є забезпечення надійності функціонування спільної українсько-угорської автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи моніторингу паводкової ситуації АІВС – “Тиса”. Основними елементами системи є автоматизовані вимірювальні станції. Саме гідрологічні та метеорологічні  показники станцій використовуються для складання оперативних прогнозів.

Станції розташовані на берегах річок і піддаються несприятливим метеорологічним впливам, тому їх  відповідне утримання і належний стан прилеглої до них території  постійно  знаходяться під пильним наглядом водників. Саме ефективність даних станції була доведена не одноразово. Адже безперебійне та вчасне прогнозування метеорологічної ситуації дає змогу попередити  про загрозу місцеву владу та населення за 48 годин , що дозволяє вжити упереджувальні заходи.

Після проходження низки локальних зливових дощів на верхній ділянці Тиси.

Цього тижня спеціалістами відділу експлуатації АІВС – «Тиса» БУВР Тиси було проведено плановий огляд автоматизованих станцій системи АІВС – «Тиса» на річках: Ріка, Тересва, Теребля та верхів’ях Тиси. На станціях було здійснено ремонт обладнання, що вийшло з ладу, очистку та перевірку роботи датчиків та опадомірів, профілактичні дії щодо електрообладнання, оглянуто гідротехнічну частину станцій.

АІВС “Луги” р. Біла Тиса

АІВС “Тячів” р. Тиса

АІВС “Ділове” та “Рахів” р. Тиса

АІВС “Нересниця” та “Усть-чорна” р. Тересва

АІВС “Великий Бичків” р. Тиса  та “Колочава” р. Теребля

541 переглядів