Проведено тренінг для фахівців міжрайонних управлінь водного господарства

На виконання заходів проєкту HUSKROUA «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» (SAFETISZA) 28 липня на лівобережній дамбі р.Тиса на ділянці с.Текове – с.Гетеня Виноградівського району відбувся тренінг з використання щільноміра, придбаного в рамках впровадження проєкту.

Участь у навчальному тренінгу взяли представники БУВР Тиси, міжрайонних управлінь водного господарства, Служби автомобільних доріг у Закарпатській області і постачальника приладу – приватного науково-виробничого підприємства «Комппекс».

У ході тренінгу учасникам продемонстровано проведення вимірів щільності ґрунту на двох ділянках дамби з різними характеристиками ґрунту, де наразі ведуться будівельні роботи, за допомогою сучасного приладу ZORN ZFG 3.0 для точного визначення динамічного модуля пружності  ґрунту на об’єкті будівництва. Такі вимірювання дозволяють контролювати якість виконання будівельних робіт.

 

Довідка.

Проєкт SAFETISZA нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Більше про проєкт: https://safetisza.buvrtysa.gov.ua/,  https://www.facebook.com/Safetisza/https://twitter.com/safetisza.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

 

 

752 переглядів